gambar ihsan dari google (terlupe nak snap gambar)
Bahan-bahan:
1. maggi mee kari sebungkus
2. 1 x bawang merah
3. 1 x bawang putih
4. cili padi - ikut suke
5. garam
6. 2-3 x telur ayam
Cara-cara:
1. rebus mee maggi hingga kembang dan ditoskan
2. pukul telur ayam sehingga sebati putih dan kuning telur
3. hiris bawang merah dan gaul sekali dengan telur tadi
4. tumbuk lumat bawang putih dan cili padi (depend la, kalau boleh makan cili padi seketul2 x perlu tumbuk)
5. gaul sekali didalam campuran telur ayam dan bawang merah tadi bersama-sama perencah kari maggi
6. last sekali campurkan mee yang dah ditoskan
7. siap untuk digoreng!
8. oh ya jgn lupe garam ye sebelum goreng =)
mula-mula blurrrr mcm mane la murtabak maggi ni nak buat...then opismate kata
"mcm ko buat telur dadar la tapi ade tambahan rencah kari maggi dan mee maggi"
owhhhh....ok =) akhirnye dpt jugak bersahur dengan murtabak maggi. tapi kan, dishes ni walaupun sebungkus je mee maggi, tapi sgt kenyang! sekali masak, seeloknya 2 org makan...
notakaki: rendang...rendang...
hihihi....kak jun pun pernah buat murtabak megi ni...siap letak macam2 kasi lagi sedap....
ReplyDeletetu la...tapi bgn da 0430. cmpak je la ape yg ade. letak daging cincang pun sodap kan?
ReplyDelete